شاید میوهها و خوراکیهای تیره و سیاه به اندازه غذاهای خوشرنگ و لعاب وسوسهکننده نباشند اما هر کدام از آنها خواص خوبی برای شما دارند. علاوه بر این متخصصان تغذیه به شما میگویند از یک نوشیدنی سیاه بهشدت پرهیز کنید و آن را به رژیم غذاییتان راه ندهید.
به توت سیاه معروف است و ارزش غذایی آن بسیار بالاست که بهتر است بعضی از مهمترین آنها را بدانید:
- شاتوت کالری بسیار کمی دارد و فیبر آن بالاست در نتیجه این میوه مناسب افرادی است که میخواهند وزن متناسبی داشته باشند.
- شاتوت تازه منبع خوبی از ویتامین C محسوب میشود. این ویتامین آنتیاکسیدانی قوی است. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و التهابات بدن را کاهش میدهد.
- تعدادی از ویتامینهای گروه B هم در شاتوت دیده میشوند. این ویتامینها به سوختوساز بهتر بدن کمک میکنند.
- آنتیاکسیدانهای موجود در شاتوت از بروز سرطان پیشگیری میکنند.
یکی از مضرترین نوشیدنیها نوشابه است که متخصصان تغذیه دشمن درجه یک آن محسوب میشوند. مصرف مداوم نوشابه احتمال بالا رفتن فشارخون را افزایش میدهد. علاوه بر این هضم غذا را با مشکل روبهرو کرده و برای سلامت دندانها بسیار مضر است.
به گفته متخصصان تغذیه مصرف نوشابههای گازدار خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را افزایش میدهد و حتی با بروز سنگهای کلیه در ارتباط است. همه این موارد بهانه خوبی است تا نوشابه را هرگز به برنامه رژیم غذاییتان راه ندهید.
خرما خوراکی مفید با داشتن قندهای طبیعی مورد توجه متخصصان تغذیه است اما علاوه بر این در تنظیم ساختوساز بدن و حتی در روزهایی که رژیم میگیرید هم میتوانید به کمک خرما جسم سالمتر و انرژی بیشتری داشته باشید.
- هیدرات کربن طبیعی: 44 تا 48درصد از کل ترکیبات غذایی هر عدد خرما حاوی هیدرات کربن است. در نتیجه مصرف آن به کارایی بهتر عملکرد مغز کمک میکند.
- فیبر مفید: هر عدد خرما حاوی 6.5 تا 11.5 درصد فیبر است و خوردن آن در عملکرد بهتر دستگاه گوارش تاثیر دارد.
- سرشار از مواد معدنی: عناصر معدنی مانند برم، کلسیم، مس، روی، کبالت و... در خرما یافت می شوند.
- رفع کمخونی: مقدار آهن موجود در خرما نسبت به نوع آن متغیر است اما در تامین بخشی از آهن بدن نقش دارد.
- محبوب گیاهخواران: خرما منبعی از پروتئین گیاهی است و گیاهخواران میتوانند برای تامین بخشی از پروتئین روزانه روی خرما هم حساب کنند.
تخمه آفتابگردان دوست صمیمی قلب شما
یکی از مغزدانههای مفید برای حفظ سلامت شما تخمه آفتابگردان است که اگر بیش از حد شور نباشد، یکی از مغذیترین مواد غذایی است که باید آن را حتما در برنامه غذاییتان جای دهید.
-پیشگیری از سکته قلبی: دانههای آفتابگردان سرشار از ویتامین E هستند. این ویتامین از گروه آنتیاکسیدانهاست؛ در نتیجه به حفظ سلامت قلب و رگها کمک میکند و خطر سکته قلبی ناشی از گرفتگی رگها را کاهش میدهد.
- سرشار از منیزیم: نصف پیمانه تخمه آفتابگردان حدود 255 میلیگرم منیزیم دارد. این ماده معدنی از بروز سکته قلبی پیشگیری میکند و فشارخون را پایین میآورد. منیزیم در کاهش وزن، پیشگیری از سنگ کلیه و مقابله با بیماریها و عفونتها نقش دارد.
- ضدسرطان: تخمه آفتابگردان با داشتن مقدار زیادی سلنیوم شما را سالم نگه میدارد و با مصرف این دانه از ابتلا به برخی سرطانهای رایج مانند سرطان کولون، خون و پروستات دور میمانید.
علاوه بر این تحقیقات پژوهشگران اروپایی نشان میدهد افرادی که روزانه حدود 30گرم شکلات تلخ میخورند و این رژیم غذایی را به مدت دو هفته دنبال میکنند، سطح هورمون استرس(کورتیزول) بدنشان بهطور قابلتوجهی کاهش یافته و احساس آشفتگی و نگرانی ناشی از ترشح این هورمون سراغشان نمیآید. این مقدار شکلات حدود 200 کالری دارد. از جمله مشکلات افزایش کورتیزول این است که سبب افزایش موقت فشارخون میشود. احتمال ایجاد بیماریهای قلبی و چاقی هم با بالارفتن میزان هورمون استرس بیشتر میشود اما شکلات تلخ میتواند همه این احتمالات را کاهش داده و آرامش بیشتری ایجاد کند.